Превод

Конгресен сервисен центар е еден од регионалните лидери во областа на превод и локализација на софтвер. КСЦ е препознаен како сигурен партнер за превод што ги исполнува вашите критериуми и деловни потреби. Осигуруваме непречена комуникација и сеопфатно разбирање со првокласни преведувачи.

Обезбедуваме преводи од/на следниве јазици:

албански
арапски
белоруски
босански
бугарски
чешки
кинески
дански
холандски
англиски
фински
француски
хебрејски
хрватски
италијански
јапонски
унгарски
македонски
германски
норвешки
полски
португалски
романски
руски
грчки
словачки
словенечки
српски
шпански
шведски
турски
украински

Нашето портфолио вклучува широк асортиман на услуги вклучувајќи превод, процес за управување со документи, услуги за лектура и локализација.

Со повеќе од 20 години искуство и доследна посветеност на нашите клиенти, КСЦ продолжува да обезбедува високо квалитетни услуги за превод. Со текот на годините станавме едно од најсигурните друштва во индустријата поради нашиот процес за управување со документи што обезбедува прецизни и културолошки точни преводи навреме. Нашиот тим е составен од преведувачи – родени говорници на соодветниот јазик, лингвисти и лектори со беспрекорно професионално искуство, способни за работа на кој било текстуален или графички формат обезбеден од клиентот.

Имаме тим од искусни лектори и уредници што обезбедуваат високо квалитетни, целосни и соодветно форматирани преводи.

Процес за управување со документи

Процесот на преведувањето ги вклучува следниве чекори:

Услуги за лектура

100% доверливо, 100% гарантирано, 100% навремено

Услугите за лектура вклучуваат читање и прегледување на документите за да се елиминираат техничките грешки во правописот, употребата на големи букви и интерпункцијата. Уредување и лекторираме секакви датотеки во однос на правописот, граматиката, форматирањето, изборот на зборови, структурата на речениците, стилот, доследноста, итн. Професионалните услуги за лектура и уредување вклучуваат и осигурување дека информациите во документите се презентирани логички и се напишани јасно и концизно. Нашите лекторски услуги се наменети за проверка на следново:

Локализација

Локализацијата е технички процес за приспособување на некој производ за исполнување на потребите на некој конкретен јазик, земја, регион, култура или целна популација. Локализацијата вклучува сеопфатно проучување на целната култура за правилно приспособување на производот кон локалните потреби.

Локализацијата претставува нешто што е повеќе од превод и граматика, таа вклучува менување на насоката на текстот (од лево кон десно во десно кон лево), приспособување на симболи и бои и промена на тоналитетот и нивото на учтивост.

Покрај преводот, процесот на локализација може да вклучува и:

Би сакале да ни се обратите!

Ве молиме слободно контактирајте нѐ доколку ви се потребни какви било дополнителни информации или имате барање за услуги.